Incalzitoarele Ionice STAFOR

Modificările prețurilor la energie, apariția unor noi tehnologii de încălzire sau o atenție sporită acordată calității Mediului îi impinge pe oameni să caute opțiuni alternative sau complementare pentru încălzire.

Există un stereotip că încălzirea prin utilizarea energiei electrice este "prea scumpă". Pentru unele aparate încălzitoare această afirmație este adevărată. De exemplu, acest punct de vedere este valabil pentru boilerele electrice(cu element de încălzire tubular, care au fost utilizate în sistemele umplute cu apă obișnuită). Depozitul de sare și calcar se așează foarte repede la suprafața elementului de încălzire tubular și funcționează ca izolator termic, astfel eficiența centralei electrice clasice scade până la 70% și chiar mai jos. De aceea putem spune că energia dintr-un astfel de boiler este folosită ineficient. În scurt timp se supraîncălzește și rapid iese din funcțiune.

Sistemele de incalzire cu ioni (electrozi) Stafor, nu au astfel de probleme. Aici nu există nici o barieră la transportul de energie termică, sistemul se încălzește în mod direct, datorită caracteristicilor electrice ale unui agent termic special(lichid de transfer termic), încărcat în sistem. Acest operator de căldură asigură faptul că suprafețele de transfer de căldură sunt curate, iar întregul sistem de încălzire funcționează eficient din punct de vedere tehnic și economic.

Având 14 ani de experiență la fabricarea sistemelor de încălzire cu ioni STAFOR, operând la nivel mondial putem spune că, în multe cazuri, încălzirea cu aparate de ionice este mai ieftină în comparație cu majoritatea celorlalte sisteme de încălzire. Sursa de energie folosită și prețurile materiilor prime energetice trebuie să fie comparate în fiecare țară și regiune, dar în cele mai multe cazuri, această afirmație se susține.

Luând în considerare un cost redus al sistemului de încălzire ionică STAFOR în comparație cu alternativele, utilizarea unor astfel de încălzitoare, desigur este rentabilă și justificată. Încălzitor Ionic STAFOR Printre alte avantaje ale sistemelor de încălzire cu ionizare(încălzitoare) putem remarca:

- au dimensiuni mici(pentru instalarea unui încălzitor e nevoie de un metru pătrat pe perete, în orice cameră)
- au o funcționare silențioasă
- posibilitatea modurilor de programare de funcționare la diferite momente ale zilei, ceea ce reduce costurile pentru încălzire
- instalare rapidă și ușoară a Încălzitorului Ionic STAFOR
- lipsa de ardere și, în consecință, fără pericol de incendiu și explozie, mai mare siguranță
- fără combustibil
- posibilitatea de a-l instala ca un nou sistem de încălzire dar și conectarea la o instalație pre-existentă
- posibilitatea conectării în paralel cu alte surse de căldură
- protecție împotriva înghețului sistemului(încălzitoarele ionice cu agent termic nu îngheață la -40 °C)
- nici un impact negativ asupra mediului
- automatizare de ultimă generație care facilitează economisirea energiei;
- clasa I de siguranță electrică(certificat Nr. T25D07, T37D08), în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Puncte forte ale încălzitoarelor ionice STAFOR

Eficiența

STAFOR, sistemele de încălzire prin ionizare sunt singurele care au rată de conversie a energiei electrice crescută COP de la 1 (100%) la electric, până la 2,04 (204%) la termic, în funcție de modelul de modul încălzitor și funcționare. La alți producători, acest parametru este mai mic decât 1. Acest lucru înseamnă că, dacă utilizați Încălzitorul Ionic STAFOR, curentul electric consumat poate încălzi un spațiu mai mare și respectiv, costurile de încălzire sunt reduse. Prin utilizarea 1kW de energie electrică, Încalzitorul Ionic STAFOR(sistem de încălzire) produce până la 2.04kW de energie termică. 
Nu plătiți suplimentar pentru încălzire! Utilizați Încălzitoarele Ionice de Înaltă Eficiență STAFOR!

Siguranța electrică

Designul original, patentat al încălzitorului ionic este fundamental diferită de modelele altor producători. Aceasta permite să utilizeze principiul separării spațiului de lucru și câmpul de protecție ("celula Faraday"). Pană în prezent, acesta este singurul încălzitor ionic, care este în întregime în concordanță cu cerințele Directivei Comunității Europene pentru joasă tensiune № 73/23/CEE privind siguranța electrică și sunt autorizate spre vânzare și utilizarea în statele membre ale UE . Nu expuneți viața dumneavoastră și viața altor persoane la pericole. Utilizați echipamente electrice sigure - Încălzitoarele Ionice STAFOR! Aparatele de la alți producători pot avea o scurgere periculoasă a curentului electric pe corpul încălzitorului!

Calitate și fiabilitate

O atenție deosebită pentru siguranță și pentru materialele folosite a fost încorporată în echipamentele STAFOR  în timpul proiectării acestora. Utilizarea de aliaje de înaltă tehnologie și materiale plastice(cu rezistență la căldură până la 700 ° C, cu proprietăți dielectrice îmbunătățite) oferă înaltă calitate și fiabilitate a Încălzitorului  Ionic STAFOR, făcându-l de preferat în comparație cu alte produse de la alți producători. Toate materialele folosite la fabricarea încălzitorului au certificate de calitate europene. Construcția încălzitorului și materialele utilizate exclud manifestările proceselor distructive din aparat(electroliza, reacții chimice, etc.), care, din păcate, la alți producători apar. Astfel de manifestări pot duce la erodarea prematură a electrozilor și a altor elemente de proiectare a încălzitorului, până la distrugerea lor completă, funcționarea instabilă, consumul de energie crescut, sau scăderea COP(coeficientul de performanță). Experiența în utilizarea Încălzitoarelor Îonice STAFOR indică faptul că echipamentele, utilizate mai mult de 5 ani, nu prezintă semne de eroziune a electrozilor și a altor elemente de construcție a apartului, parametrii de funcționare sunt stabili. Durata de exploatare a Încălzitorului Ionic STAFOR supus regulilor de instalare și funcționare este de cel puțin 10 ani. Automatizarea eficientă și fiabilă a Încălzitoarelor Ionice STAFOR, spre deosebire de cele ale altor producători, are funcții de protecție la suprasarcină, de alinierea fazelor curentului, sau la rămânerea în două faze a curentului. Aceasta oferă o funcționare stabilă a încălzitorului și eficiență energetică. 

Agentul termic STATERM EKO E40 utilizat pentru Încălzitoarele Ionice STAFOR furnizează o compoziție ionică stabilă, stabilitatea parametrilor electrici ai aparatului și COP ridicat. Alegeti calitatea, utilizați încălzitoare fiabile STAFOR! Universal și adaptabil Sistemul original de încălzire ionică STAFOR poate fi utilizat ca sursă principală de căldură pentru sistemele de încălzire cu radiatoare și "pardoseli calde". Acesta poate fi utilizat pentru a încălzi apa dintr-un boiler sau un schimbator de căldură. Sistemele de Incălzire Ionice STAFOR pot fi conectate și pot lucra împreună cu: - Centrale pe combustibil solid
- Centrale pe combustibil lichid
- Colectoare solare
- Tehnologia case inteligente
- Sisteme fotovoltaice
- Generatoare eoliene
- Toate celelalte sisteme de încălzire sau de economisire a energiei.

Comparație COP pentru diferite tipuri de încălzire

 
 

Tipul de încălzire

Unitatea de măsură a combustibilului

Valoarea termică a combustibilului, W

COP medie (coeficientul de performanță)

Centrală termică pe gaze naturale

9350

0,93

Centrală termică în condensare(pe gaze naturale)

9350

1,08

Centrală termică pe propan(cilindrii casetei)

kg

13960

0,93

Centrală termică pe gaz lichefiat

kg

13960

0,93

Încălzire electrică (element tubular de încălzire  centrală, incalzitor infraroșu, încălzitoare electrice pe ulei, încălzitoare de cablu și de film)

kWh

1000

0,8 - 0,99

Încălzitoare de Îonice (sisteme de încălzire) STAFOR

kWh

1000

1,57

Pompa de căldură geotermală, cu încălzire prin pardoseală *

kWh

1000

4,5 *

Pompa de căldură geotermală cu radiatoare *

kWh

1000

3,4 *

pompă de căldură aer *

kWh

1000

2,0 *

Centrală din oțel pe lemn de foc

m³ asamblat

2080000

0,7

Centrală din fontă pe lemn de foc 

m³ asamblat

2080000

0.55

Centrală pe peleți/arzător

kg (8% hymidity)

5000

0,85

Centrală din oțel pe cărbune

kg

7500

0,75

Centrală din fontă pe cărbune

kg

7500

0.65

Centrală din oțel pe carburant diesel

LTR

10000

0,9

Centrală termică pe cereale (peleți)

kg (12% umiditate)

4000

0,85

* - Pompe de căldură COP arătat de către producătorii lor.

Puteti vizualiza intreaga gama de produse STAFOR printr-un click AICI .

Pentru a vedea informatii si date tehnice mai detaliate, va rugam vizitati site-ul nostru www.boiler-ionic.ro

FEROTERM este distribuitor acreditat STAFOR